Fotoutstillingen 2008
Terje Røsand, 1967
Selvlært hobbyfotograf som har drevet med foto siden 1995. Jobbet tidligere mest med sort/hvitt, men er nå over i den digitale verden. Han har mest fokus på landskapsbilder og "situasjonsportretter", men jobber også med natur/macro, portrett og kreativ bruk av digitalt mørkerom. Han stiller ut landskapsbilder hovedsakelig fra Trondheim 2005-2008.
Tove Hellem, 1964
Kjøpte sitt første fotoapparat som 14-åring og har fotografert jevnt og trutt siden den gang. Deltatt på fotokurs i Trondheim, London og København. Hadde utstillingen «403-441» på Cafe Filter i Trondheim i 2002. Fotograf for kulturfestivalen  «Kristin på Husaby» i Skaun siden 2006. Har en hang til det litt abstrakte og iscenesatte fotografiet. Stiller ut enkeltstående bilder tatt i perioden 2002-2007.
Mari Lise Sjong, 1959
Vokste opp blant filmruller og kamera, og har "alltid" fotografert. Har bidratt med bilder i diverse publikasjoner, aviser og tidsskrift. Har vært leder for Studentenes kameraklubb i Trondheim, og styremedlem i Vadsø kameraklubb. Deltatt på utstilling i Murmansk. Fotograferer på hobbybasis i ulike genre, og er spesielt opptatt av former, farger og mønster i omgivelsene. Stiller ut enkeltstående bilder tatt i perioden 2006-2008.
Om fotografene
Alle utstillerene er voksne mennesker i fast ikke fotografisk virksomhet. Foto er for oss alle en kjær hobby, en lek og en flukt fra hverdagen til noe vi vet er der, men som vi i vår daglige dont ikke kommer i berøring med. Ved innimellom å rydde plass til oss selv som fotografer er vi i dialog med oss selv. I denne dialogen skapes bilder. Noen av dem stilt ut på Nedre Hellem i sommer.
 
Kristin Karlsen, 1967
Har alltid fotografert. Var i mange år fasinert av stemningen svart/hvitt- fotografiet ga ut over selve motivet. Innredet sitt første mørkerom i garasjen til foreldrene da hun var 15, og var fast bestemt på å bli fotograf. Slik gikk det imidlertid ikke. Liker å fotografere mennesker i ulike situasjoner, men er for tiden inne i en blomstringsperiode.
Berit Margrethe Aase, 1962
Har likt å tegne og male siden hun var liten. Begynte på utdanning innen tegning/form/farge, men “hoppet av” etter noen år og valgte en annen retning. Har vedlikeholdt hobbyen med å ta små oppdrag for ulike oppdragsgivere, i tillegg til å ha deltatt på forskjellig kurs. Har generell interesse for de fleste teknikker, men jobber for tiden mest med akvarell- og akrylmaleri. Maleriene som stilles ut har en naturalistisk tilnærming og er i hovedsak nyere arbeider.
Om maleren
Om utstillingen sommeren 2008
Det var fem utstillere, fire fotografer og en maler som stilte ut på Nedre Hellem sommeren 2008. Lokalavisa Fosna-Folket hadde følgende sak.